Wie zijn Wij?

Rick ten Haken, 29 jaar
Valkenburg ZH

Ik ben Rick ten Haken, 29 jaar, woonachtig in Valkenburg en kom in actie voor het Epilepsiefonds en Stichting Juul.

Mijn zus Wendy heeft bij haar geboorte hersenbeschadiging opgelopen met als gevolg dat zij zware epilepsie heeft. Ruim 30 jaar geleden is mijn vader gestart als collecte coördinator in Valkenburg ZH. Als kleine jongen collecteerde ik samen met mijn vader en hielp ik met het tellen van de bussen. De afgelopen 15 jaar heb ik steeds een eigen wijk gelopen. Nu de collecte vanwege Covid-19 niet door gaat kan ik niet anders dan in actie komen!

Epilepsie zorgt voor een beperking in haar zelfstandigheid. Ze mag geen autorijden of fietsen. Ook alleen zwemmen of douchen is voor haar niet weggelegd. Meerdere malen per jaar wordt Wendy afgevoerd met een ambulance omdat zij tijdens het boodschappen een zwaar insult heeft gehad. Om haar epilepsie onder controle te krijgen slikt zij veel medicatie (12 pillen per dag).

 

Ondanks haar medicatie lukt het niet altijd haar epilepsie onder controle te krijgen. Gemiddeld heeft zij 2 aanvallen per week. Soms gaat het een tijdje goed, maar soms is een gedwongen opname van meerdere weken in het epilepsiecentrum (SEIN) noodzakelijk.

 

Desondanks blijft Wendy positief en probeert ze het maximale uit het leven te halen! Dat inspireert!

Rick.png
Lars.png
Lars Mulder, 28 jaar
Katwijk

Ik ben Lars Mulder, 28 jaar, woonachtig in Katwijk en kom in actie voor het Epilepsiefonds en Stichting Juul.

Als actief lid bij FC Rijnvogels ben ik bekend met Stichting Juul, een lokaal goed doel met een aangrijpend verhaal. FC Rijnvogels houdt normaliter door het jaar heen acties om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Juul. Door de Covid-19 is dit echter niet mogelijk heb ik besloten met mijn vrienden in actie te komen.

 

Stichting Juul heeft als doel om zoveel mogelijk geld op te halen om het Prinses Maxima Centrum in Utrecht te ondersteunen ten behoeve van het onderzoek en de behandelingen van en naar kinderkanker. 

 

Jouw Makkelijkste Challenge is onze manier om in actie te komen, wij gaan iets (knetter) geks doen, zodat jij dit niet meer hoeft te doen! Wij gaan 60 KM over strand hardlopen, jij hoeft alleen maar de actie te delen en te doneren. 

 

Draag bij aan onze actie, steun de goede doelen! 

Gideon Moolenburgh, 29 jaar
Katwijk

Ik ben Gideon Moolenburgh, 29 jaar, woonachtig in Katwijk en kom in actie voor het Epilepsiefonds en Stichting Juul.

 

Als kleine jongen kwam ik in aanraking met het werk van verschillende goede doelen en ook ons hele huis hing vol met spullen gekocht om instanties als deze te ondersteunen. Ik herinner mij nog de schitterende kalenders met mooie beelden van over de hele wereld. Sindsdien ben ik mij blijven inzetten voor het goede doel. In mijn studententijd nam ik plaats in het studententeam van Unicef in Leiden. Samen met een enthousiast team van medestudenten hebben wij diverse fundraising activiteiten opgezet.

Rick betrok mij eind mei bij Jouw Makkelijkste Challenge. Samen met Rick en Lars rennen wij in totaal 180 kilometer in ten behoeve van het Epilepsiefonds en Stichting Juul. Voor ons een eenmalige uitdaging voor mensen die dagelijks tegen enorme uitdagingen aanlopen. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

gideon.png

Jouw Makkelijkste Challenge

Katwijk, Zuid Holland

  • Facebook
  • Instagram

© 2020 Jouw Makkelijkste Challenge